Galériával frissítve

2022.01.28. 13:30

Nyomravezetői díjat tűzött ki a szolnoki nádastűz miatt Szalay Ferenc

Az egységek két kutyát kimentettek egy kennelből.

Czakó Nóra

Fotó: Nagy Balázs

FRISS – 16:10:

Körülbelül tíz hektáron égett a nádas pénteken délután Szolnokon, a Törteli és a Motor utca, valamint a Sashalmi út által határolt területen, ahol nagyobb mennyiségben trágya és kommunális hulladék is fel volt halmozva. Tizenegy autóval összesen harminchat tűzoltó érkezett a helyszínre.  A szolnoki, ceglédi és kunszentmártoni hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett nyolc vízsugárral oltották el a lángokat. Munkájukat a megyeszékhely és az Életjel Mentőcsoport önkéntes tűzoltói is segítették. Az oltást nehezítette az erős szél, ami miatt a Sashalmi út felé terjedtek a lángok, de a tűzoltóknak sikerült megakadályozni, hogy elérjék az ott lévő házakat – tudtuk meg Németh Ádám megyei katasztrófavédelmi szóvivőtől.

FRISS – 15:41:

– Egymillió forintot ajánl fel a város a nyomravezetőnek, aki a rendőrségen bejelenti hitelt érdemlően, hogy ki okozta a tüzet – mondta a helyszínen Szalay Ferenc polgármester. – Úgy gondolom, ennek súlyos következménye kell, hogy legyen. Az itt lakók nem élhetnek bizonytalanságban, ugyanis bármikor történhet hasonló, akár éjszaka is.

FRISS – 15:04:

Körülbelül tíz hektáron égett a nádas Szolnokon, a Sashalmi út közelében – tájékoztatta hírportálunkat a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. A szolnoki, a ceglédi és a kunszentmártoni hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett hat vízsugárral eloltották a lángokat, jelenleg az izzás, parázslás megszüntetésén dolgoznak. Munkájukat a szolnoki önkéntes tűzoltók és az Életjel ÖTE önkéntesei segítik. Az egységek két kutyát kimentettek egy kennelből.

Korábban írtuk:

Lángra kapott a nádas Szolnokon, a Sashalmi út közelében pénteken délután – jelezte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. Az esethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik megkezdték a tűz oltását.

Ceglédi és kunszentmártoni hivatásos egységek is a helyszínre tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában