Vádemelés

2022.01.27. 15:44

Elégtelen iskolai bizonyítványát elégségesre javította egy füredi tanuló

A diák a frissen kiosztott bizonyítványában az elégtelen osztályzatokat tollal elégségesre „javította”.

szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

A Szolnoki Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat egy fiatalkorú tiszafüredi nő ellen, aki 2021 nyarán, az évzárót követően, a középiskolai bizonyítványában szereplő elégtelen osztályzatokat tollal átírta elégségesre – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a 16 éves nő Tiszafüred egyik középiskolájának tanulójaként a 2020/2021-es tanévet irodalom és angol nyelv tantárgyakból elégtelen osztályzattal zárta. Ezért a 2021 júniusában tartott évzárót követően félrehúzódott az iskola mosdójába, és a frissen kiosztott bizonyítványában az elégtelen osztályzatokat tollal elégségesre „javította”.

A fiatalkorúak ügyeiben eljáró Szolnoki Járási Ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság próbára bocsátás intézkedést alkalmazzon a fiatalkorú vádlottal szemben, és rendeljen ki részére pártfogó felügyelőt.

Az ügyben – várhatóan tárgyalás mellőzésével – a Tiszafüredi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában