Ügyészségi hírek

2022.01.11. 10:52

Élettársa szolnoki lakásában, majd saját autójában rejtegetett légpuskát egy körözött ukrán férfi

A Szolnoki Járási Ügyészség indítványt tett a 42 éves ukrán férfi letartóztatására lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt.

Szoljon.hu

Illusztrációfotó/Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2021. áprilisától, akkori élettársa szolnoki lakásában, majd kapcsolatuk megszakadását követően autójában tárolt, rejtegetett egy olyan légpuskát, amelyről tudta, hogy emberi élet kioltására alkalmas lőfegyvernek minősül (csőtorkolati energiája meghaladja a 7,5 joule-t). A lőfegyver tartására hatósági engedéllyel nem rendelkező férfi a fegyvert még 2020 őszén szerezte ismeretlen személytől - számolt be róla hírportálunknak a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

Az Ukrajnában többszörösen büntetett férfi munkavállalási célú tartózkodási engedélye 2021 nyarán lejárt, azt követően jogosulatlanul tartózkodott Magyarország területén, s más bűncselekmény gyanúja miatt is körözték. A Terrorelhárítási Központ munkatársai 2022. január 7-én, Budapesten elfogták a férfit.

A Járási ügyészség azért indítványozta a gyanúsított letartóztatását, mert fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén elrejtőzne a bűnüldöző hatóságok elől, s előélete alapján tartani kell attól is, hogy újabb bűncselekményt követne el.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványát alaposnak ítélte, letartoztatta az ukrán férfit. A gyanúsított és védője fellebbezése folytán a kényszerintézkedésről a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság dönt véglegesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában