Tájékoztatás

2022.01.31. 11:17

„Elfújta a szél a szakértőket”, elnapolták a ladányi darabolós gyilkos tárgyalását

Meghibásodott az informatikai rendszer.

Mészáros Géza

Forrás: Mészáros Géza

Az elmúlt hétvégén térségünkben pusztító szélvihar az élet más területe mellett az igazságszolgáltatás intézményét sem kímélte. A bécsi-jászladányi „darabolós gyilkosság” néven elhíresült büntetőügyben hétfőre kitűzött tárgyalási nap az informatikai rendszer meghibásodása miatt elmaradt.

Dr. Ivanov Dömötör Gyula bíró január 31-re igazságügyi szakértők meghallgatását tervezte. A bizonyítási eljáráson az első rendű vádlott, illetve a szakértők ezúttal nem személyesen, hanem elektronikus közvetítéssel, kivetítőn keresztül vettek volna részt. A technika azonban „megadta magát”, a szakemberek pedig nem tudták elhárítani a meghibásodást. A bíró a tárgyalást elnapolta, azonban annak időpontját hétfőn még nem tudta pontosan meghatározni.

Mint ismert, a vád szerint egy most 29 esztendős nő 2019. február 24-én hajnalban, egy bécsi lakásban több késszúrással megölte tunéziai élettársát, majd a holttestet feldarabolva, utazókofferekben, bérautóval Magyarországra szállította. A holttest eltüntetésében a vádlott jelenleg 54 éves anyja is segített. A csomagokra néhány nap múlva arra kerékpározó kamaszfiúk találtak rá. Az első rendű vádlott nőt előre kitervelten elkövetett emberöléssel, anyját pedig bűnpártolás bűntettével vádolja az ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában