Bűntett

2022.01.24. 19:35

Indítványozták a szolnoki telefontolvaj letartóztatását

A gyanúsított és védője fellebbezése folytán a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság dönt véglegesen a kényszerintézkedésről.

Szoljon.hu

A nyomozók a mobiltelefont lefoglalták, majd a sértett részére visszaadták Forrás: police.hu

A Szolnoki Járási Ügyészség indítványt tett egy szolnoki férfi letartóztatására kifosztás miatt – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 46 éves, hajléktalan életmódot folytató férfi január 21-én este, a szolnoki vasútállomás melegedőjében kiszemelt magának egy padon bóbiskoló utast, odaosont hozzá, és kilopta a kabátzsebéből a mobiltelefonját.

Miután a férfi felébredt, azonnal bejelentést tett a vasúti rendőrőrsön. A rendőrök pedig intézkedés alá vonták a vasútállomás épülete előtt a hajléktalan férfit, aki tagadta, hogy köze lenne a telefon eltűnéséhez. Ruházatának átvizsgálásakor azonban lelepleződött.

A járási ügyészség azért indítványozta a férfi letartóztatását, mert tartani kell attól, hogy szabadlábon hagyása esetén, a kiszabható büntetéstől (5 évig terjedő szabadságvesztés) tartva megszökne a hatóságok elől, s büntetett előélete alapján annak veszélye is fennáll, hogy újabb hasonló bűncselekményekkel próbálna pénzt szerezni.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványa alapján letartoztatta a férfit. A gyanúsított és védője fellebbezése folytán a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság dönt véglegesen a kényszerintézkedésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában