Vádemelés

2022.01.28. 10:41

Le akarta lőni volt párját és annak új társát egy tiszaroffi férfi

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség emberölés előkészületének bűntette miatt emelt vádat egy tiszaroffi férfi ellen, aki arra készült, hogy lelövi volt élettársát és a férfit, aki miatt a nő elhagyta őt.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

A vádirat szerint a 46 éves férfi 2021 márciusában az egyik budapesti büntetés- végrehajtási intézet fogvatartottja volt, amikor párja telefonon szembesítette azzal, hogy megszakítja vele a kapcsolatát, mert már mást szeret. A féltékeny férfi nem tudott uralkodni érzelmein.

Miután letette a telefont, többször hangoztatta az intézet falain belül, hogy lelövi volt élettárását és annak új párját, a holttesteket elássa, elégeti, majd magával is végez

– jelezte közleményében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A férfi 2021 áprilisában szabadult, s visszatért Tiszaroffra. A hazaköltözését követő napokban több helybéli ismerősét megkérte, szerezzenek neki lőfegyvert, mert le akar számolni volt élettársával és a nőt elhódító férfivel.

Elszántságában még azt is felajánlotta egyik barátjának, hogy neki adja tiszaroffi házát a fegyverért és a lőszerekért cserébe.

Kérését azonban senki nem teljesítette. A vádlott többször meg is jelent annál a tiszaroffi háznál, ahová volt élettársa elköltözött. Ezen alkalmakkor azzal fenyegetőzött, hogy először vetélytársával végez, hogy a hölgy lássa, amint meghal a férfi, akiért elhagyta őt.

A főügyészség vádiratában fegyházban letöltendő szabadságvesztés kiszabására, közügyek gyakorlásától eltiltásra, és arra tett indítványt, hogy a bíróság a többszörösen büntetett előéletű vádlottat zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből. Az ügyben a Szolnoki Törvényszék dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában