Bűncselekmény

2022.01.21. 16:00

Letartóztatásban a herbált áruló kenderesi férfi

A végzést a gyanúsított tudomásul vette, azonban az nem végleges.

szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A 31 éves férfi 2021 szeptembere és 2022 januárja között a kenderesi házában rendszeresen árult új pszichoaktív anyagot tartalmazó növényi törmelékeket a helyi és környékbeli településen élőknek. Alkalmanként az is előfordult, hogy nem pénzért, hanem a háza körüli munkák elvégzéséért adta át a tiltott anyagot, vagy fával fizetettek azért – közölte hírportálunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

Az eddigi adatok alapján a férfinek volt olyan vevője is, akinek 2021 novembere és 2022 januárja között negyven esetben értékesített „herbál” fantázianevű új pszichoaktív anyagot, alkalmanként 3.000 forintért.

A járási ügyészség azért indítványozta a vagyon elleni bűncselekmények miatt többszörösen is büntetett gyanúsított letartóztatását, mert a kiszabható büntetésre figyelemmel (1-5 évig terjedő szabadságvesztés) fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Az indítvány szerint az állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező gyanúsított esetében a bűnismétlés veszélye is megalapozott, mivel megélhetését a bűncselekmény elkövetéséből biztosította. A járási ügyészség hivatkozott továbbá arra is, hogy az elkövető szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást is megnehezítené.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványát alaposnak értékelte, és pénteken elrendelte a férfi letartóztatását. A végzést a gyanúsított tudomásul vette, azonban az nem végleges, mivel a gyanúsított védője, aki a letartóztatás elrendelésén nem vett részt, még nem nyilatkozott a fellebbezés kérdésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában