Baleset

2022.01.15. 10:34

Megcsúszott a kanyarban egy autó Kunhegyesnél, nekiment a szemből érkezőnek

A sofőr könnyebb sérülésekkel megúszta.

Szoljon.hu

Fotó: Police.hu

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt január 14-én, a reggeli órákban Kunhegyes külterületén. A police.hu információi szerint, egy 35 éves férfi közlekedett személyautóval Tiszagyenda felől úgy, hogy haladása során egy jobbra ívelő útkanyarulatban járművével megcsúszott, és átsodródott a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol összeütközött egy vele szemben közlekedő autóval. 

Az autó megcsúszott a kanyarban Fotó: Police.hu

Az ütközés következtében mind a két jármű az árokba csapódott. A balesetben a 35 éves tiszagyendai sofőr – az elsődleges orvosi vélemény szerint – 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek a rendőrök. Az elmúlt napon a megye rendőrei öt személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy ezen a hétvégén fokozottan hideg reggelekre, és napközben is fagyos időjárásra számíthatnak. Ilyenkor az aszfalt felülete - akár szakaszos jelleggel is - változóan jegessé, vagy a nedvességtől és a párától csúszóssá válhat. Indulás előtt a biztonsági övet minden esetben kapcsolják be, és ez a szabály nemcsak a járművezetőre, hanem a gépkocsiban helyet foglaló valamennyi utasra is vonatkozik. 

A baleset kapcsán azt is hangsúlyozzák, hogy a jármű sebességét a mindenkori időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően válasszák meg! A mostani időjárási körülmények között határozottan indokolt a fokozott odafigyelés, a jármű haladási sebességének helyes megválasztása, annak csökkentése, és nagyobb követési távolság tartása a közlekedő autók között. Ezzel nemcsak önmagukra, hanem a többi közlekedőre is figyelemmel lesznek, és felelősségteljes viselkedésükkel nagyobb tragédiát előzhetnek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában