Vádemelés

2022.01.24. 11:25

Milliós csalás: Covid-kutatóorvosnak adta ki magát egy tószegi nő

Két férfitől is pénzt csalt ki a nő a kutatásra hivatkozva.

Mészáros Géza

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

A Szolnoki Járási Ügyészség csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat egy tószegi nővel szemben – tájékoztatta hírportálunkat a megyei főügyészség. 

A vádirat szerint a 31 éves nő 2020 novemberében megismerkedett két férfivel Szolnokon, akiknek kutatóorvosként mutatkozott be. Nekik valótlanul azt állította, hogy egy Covid-19 vírus elleni vakcina elkészítésén dolgozik, a fejlesztés már végső fázisában van, de annak befejezéshez pénzre lenne szüksége. 

Az orvosi végzettséggel nem rendelkező nő oly hitelesen adta elő kérését, hogy abban bízva, hogy a pénz jó célt szolgál, a két férfi kölcsön adott neki összesen hárommillió-hétszázezer forintot. A nő írásba foglalt szerződésben vállalta, hogy a vakcina fejlesztésre kapott kölcsönt 2021. február végéig visszafizeti a két férfinek, de ígéretét a határidő lejártát hónapokkal követően sem teljesítette. 

A két férfi végül 2021 júliusában felszólító levélben kérte a pénz visszafizetését. A nő igyekezett továbbra is fenntartani annak látszatát, hogy kutatóorvos, s szándékában áll a kölcsön visszafizetése, de e-mailjeiben, s egy hamis banki bizonylat bemutatásával csak hitegette a sértetteket, pénzüket azonban nem adta vissza.

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség

A járási ügyészség vádiratában – mivel a büntetlen előéletű nő a büntetőeljárás megindítását követően megtérítette a kárt – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában