Rács mögé került

2022.01.04. 17:52

Nem zavarta, hogy felügyelet alatt áll, tovább folytatta a lopássorozatot az abonyi betörő

Többszörös lopás után a bíróság elrendelte a bűnügyi felügyeletét, járhatott volna munkába is, helyette a régi módszert választotta.

Szoljon.hu

A férfi több rendbeli lopással gyanúsítható Fotó: police.hu

Abony lakosságának kedélyét sorozatos lopások borzolták 2020 nyarán. Lakásokba, élelmiszerboltba surrantak vagy éppen törtek be, mindent vittek amiben értéket láttak. 

A ceglédi nyomozók az abonyi rendőrökkel vállvetve minden bejelentésre reagáltak, folyamatos volt az adatok, nyomok, információk gyűjtése. 

A bűncselekménysorozattal kapcsolatba hozott 50 éves K. Zoltán nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, korábban is követett el hasonló jellegű bűncselekményeket. A férfi kezén 2020. október 14-én kattant a bilincs, őrizetbe vették. Akkoriban hat bűncselekménnyel hozták összefüggésbe, kiderült, hogy tetteit a 44 éves H. Norberttel és egykori élettársával, a 43 éves G. Évával követte el - számolt be a részletekről a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A bíróság K. Zoltán bűnügyi felügyeletét rendelte el, megadva neki a lehetőséget, hogy munkába járjon, társaival szemben lopás vétségének és lopás bűntette kísérletének gyanúja miatt indított nyomozást a Ceglédi Rendőrkapitányság.

A férfi fittyet hányt a körülményekre

A jobb élet reményében nem a munkát, inkább az számára egyszerűbbnek tűnő utat választotta, további lopásokból akarta fenntartani magát. A nyomozás adatai szerint 2021 decemberében Abony egyik csendes kis Nemutcájában egy kocsit tört fel, amiből több százezer forintot zsákmányolt, másik alkalommal egy lakatlan családi házba tört be, ahonnan két bödön zsírt, különféle élelmiszereket és gázpalackokat lopott. A rendőrök rajtaütöttek, elfogták és előállították.

K. Zoltán kihallgatásán a gyanúsítás ellen panasszal élt, a terhére rótt bűncselekményeket nem ismerte be és vallomást sem tett. Az azóta letartóztatott férfival szemben több rendbeli lopás bűntettének, valamint többrendbeli lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában