Lezárt akta

2022.01.26. 16:05

Orvvadászat miatt felelhet a nyulakat megnyúzó kisújszállási férfi

A karcagi rendőrök befejezték a hurokcsapdával mezei nyulakat befogó férfi ellen folytatott eljárást, és megküldték az iratokat az ügyészségnek.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A Karcagi Rendőrkapitányság orvvadászat, állatkínzás valamint lopás miatt folytatott eljárást az egyik vadásztársaság bejelentése alapján egy kisújszállási lakos ellen – olvasható a police.hu-n. Az 54 éves férfi 2021 tavaszán egy bekerített gyümölcsös drótkerítésén elhelyezett 6 hurokcsapdát, melyekkel mezei nyulakat fogott be. A helyszínen az egyik csapdában egy elpusztult nyúl volt, valamint annak közelében három megnyúzott állat bundája. 

A megalapozott gyanú szerint a férfi az egyik csapdában befogott élő nyulat vascsővel agyonverte. A jogsértő által alkalmazott hurokcsapda tiltott vadászati módszernek minősül, cselekményét vadászati időszakon kívül végezte, valamint a befogott és elejtett állatokat a vadásztársaság felé nem jelentette. A gyanúsítottként kihallgatott férfi elismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

A karcagi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát, és az iratokat megküldték az ügyészségnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában