Frissítve

2022.01.21. 15:00

Robbantással is fenyegetőzött a kunszentmártoni zsaroló

Több embernél is próbálkozott.

szoljon.hu

Elfogták a 45 éves férfit Forrás: a police.hu videójából

Egy kunszentmártoni lakos tett bejelentést a rendőrségre, hogy egy helyi férfi január 14-én megjelent az otthonánál, ahol őt megöléssel és családja bántalmazásával, valamint háza felgyújtásával fenyegette meg, amennyiben nem ad részére készpénzt. Másnap ismét megjelent a zsaroló a sértett házánál újabb fenyegetésekkel, sokkolóval a kezében, hogy egy időpontot mondjon, amikor is a 300.000 forint átadásának részleteit egyeztetik – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

A kunszentmártoni rendőrök a Tisza MEKTO egységének közreműködésével szerdán a követelt pénz átadásakor egy áruház parkolójában elfogták a 45 éves férfit. A rendőrök az átvett készpénzt a gyanúsított zsebében megtalálták, lefoglalták és a sértett részére visszaadták.

Az eljárás során a nyomozók tudomására jutott, hogy a zsaroló férfi pár nappal korábban egy másik helyi lakost is minden előzmény nélkül megkeresett az otthonánál, akit robbantással fenyegetett.

A nyomozók a férfit zsarolás bűntett, valamint zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A hatóság a jogsértő őrizetbe vételéről határozott, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. 

Frissítve - 16:37

A Szolnoki Járási Ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, mert a cselekmény jellegére figyelemmel tartani kell attól, hogy szabadlábon hagyása esetén, a tanúk megfélemlítésével megnehezítené a bizonyítást, s büntetett előélete alapján (korábban rablást követett el) a bűnismétlés veszélye is fennáll - tájékoztatta hírportálunkat a megyek főügyészség. 

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója alaposnak ítélte az ügyészség indítványát, letartoztatta a férfit.

A gyanúsított fellebbezése folytán a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság dönt véglegesen a kényszerintézkedésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában