Lezárták a nyomozást

2022.01.18. 17:00

Többször is lopott egy karcagi férfi, tujákat és különböző értéktárgyakat zsákmányolt

A megalapozott gyanú szerint több karcagi lakost károsított meg a 35 éves férfi, aki a lopott értékeket eladta.

Szoljon.hu

Illusztrációfotó Forrás: police.hu

Egy karcagi lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2021. június 6-án a délutáni órákban felmászott egy karcagi villanyoszlopra és a kezében lévő fejszével levert egy közterületi kamerát és a hozzátartozó antennát. Bejelentést követően a rendőrök adatokat gyűjtöttek és kamerafelvételeket elemeztek, így ismertté vált a feltételezett elkövető kiléte - számolt be róla a megyei rendőr-főkapitányság. 

A kamerát és a hozzá tartozó antennát is leverte Fotó: police.hu

 A nyomozók a gyanúsított kihallgatáskor rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúját rótták a 35 éves férfi terhére. Nem sok idő kellett azonban ahhoz, hogy a férfi bűnlajstroma további bűncselekményekkel bővüljön. A tettes 2021. május hónapban több karcagi lakóház előtti közterületen gyökerestől ásott ki 10 gömb- és 6 smaragdtuját, amiket később eladott. A megalapozott gyanú szerint továbbá, 2021. május, június és augusztus hónapokban öt karcagi lakóházba tört be és különböző értéktárgyakat tulajdonított el, amiket később pénzzé tett.  A terhelt valamennyi bűncselekményben részletes, beismerő vallomást tett.  Három jogsértés kivitelezésénél társa is volt a férfinek, a nyomozók őt is gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrök a többrendbeli vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt folytatott nyomozást a napokban befejezték és a bűnügyi aktát vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek átadták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában