Szolnok

2022.01.13. 09:41

Újabb, súlyosító ügyészi fellebbezés Bróker Marcsi ítélete ellen

Az ügy a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Mészáros Géza

Fotó: Mészáros Géza

Az elmúlt héten nem jogerős, első fokú határozatot hozott a Szolnoki Törvényszék a felszámolás alatt álló Kun-Mediátor Kft. volt ügyvezetője ellen üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős kárt okozó csalás, sikkasztás és egyéb bűncselekmények bűntette miatt. A Bróker Marcsiként elhíresült, 68 esztendős karcagi nőt tíz év letöltendő börtönbüntetésre és öt és félmillió forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság. Továbbá a cégvezetői foglalkozástól véglegesen eltiltotta, valamint őt és a Kft-t külön-külön másfélmilliárd forint erejéig vagyonelkobzással is sújtotta. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség a napokban fellebbezést jelentett be a törvényszék ítélete ellen is, annak érdekében, hogy a másodfokú bíróság azon bűncselekmények – így további 107 sértett sérelmére megvalósított csalássorozat, jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntette és számvitel rendjének megsértése bűntette – vonatkozásában is mondja ki bűnösnek a vádlottat, amelyek kapcsán az elsőfokú bíróság azzal az indokolással szüntette meg a büntetőeljárást, hogy azoknak a jelentősebb tárgyi súlyú bűncselekmények mellett a vádlott felelősségre vonása szempontjából nincs jelentősége. 

Mindezekre figyelemmel a főügyészség fellebbezése az ítélet súlyosítását, a kiszabott szabadságvesztés tartamának lényeges felemelését, valamint a vádlott családtagjaival és az érdekkörébe tartozó céggel szembeni, további vagyonelkobzás elrendelését is célozza. Az ügy a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában