Bűnügy

2022.01.20. 16:46

Vádat emeltek a horogkeresztes molinót kihelyező szolnoki férfi ellen

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt.

Szoljon.hu

Illusztrációfotó Forrás: police.hu

A Szolnoki Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a szolnoki férfivel szemben, aki 2021 tavaszán, akkori elkövetőtársával közösen, horogkeresztes molinókat függesztett a szolnoki Tiszavirág hídra és a Pozsonyi úti aluljáró bejárata fölé – közölte hírportálunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a 23 éves férfi 2021 nyarán Szolnokon, egy fiatalkorú barátjával, ittasan, ok nélkül összerugdosott egy hajléktalant.

A megtámadott férfi a fejét és a felső testét ért rúgások következtében számos zúzódással és hámhorzsolással járó, 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de könnyű testi sértés vétsége miatt nem kérte a büntetőeljárás lefolytatását.

A járási ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje és helyezze pártfogó felügyelet alá a 23 éves elkövetőt. A fiatalkorú elkövetőtárssal szemben pedig közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában