Megelőzte a tragédiát

2022.02.07. 17:25

Égő házból mentette ki az idős asszonyt a jászapáti férfi

Tűz ütött ki szombaton reggel egy házban Jászapátin, a Széchenyi utcában. A környéken lakó Farkas Béla hősiességének köszönhető, hogy a szobában tartózkodó hölgy túlélte a katasztrófát. A segélykiáltásokat hallva, gondolkodás nélkül a bajba jutott asszony segítségére sietett és saját életét kockáztatva mentette ki a lángok fogságából.

Illés Anita

Tűz ütött ki Jászapátin, a Széchenyi utcában Beküldött fotó

A drámai pillanatokat a tűzeset után néhány órával idézte fel megkeresésünkre Farkas Béla.

– Szombaton reggel nyolc óra körül érkeztem haza a munkából. Éppen elköszöntem a kollégámtól, aki jelezte, hogy olyan, mintha a szomszédos utcában égne a ház. Nem hagyott nyugodni a gondolat, először azt hittem, csak szemetet égetnek. Elindultam, hogy megnézzem mi történt.

Ahogy közelebb értem, már láttam az egyre magasabbra és magasabbra csapó lángokat. Megfékezhetetlennek tűnt a tűz, az ablak is kirepült.

– Természetesen azonnal hívtam a 112-es segélyhívó számot. Közben egyszer csak kétségbeesett segélykiállítást hallottam a házból. „Gyertek oltani! Gyertek oltani!” kiabálta a lángoló épületben rekedt néni – emlékezett vissza.

– Mivel egyébként biztonságvédelemi területen dolgozom, így ebben a helyzetben is tudtam, hogy nem szabad megijedni. Minden másodperc számít, ezért gondolkodásra nem volt idő, azonnal bementem a házba, ahol alig egy méterre mellettem újra és újra felcsaptak a lángok.

De nem foglalkoztam vele, a tenni akarás vitt tovább. Az őrangyalok velünk voltak. Kihoztam a hölgyet, aki csodával határos módon túlélte a tűzesetet.

– Nagyon örülök, hogy sikerült megmenteni az életét. Érthető, hogy sokkos állapotban volt, minden áron vissza akart menni tüzet oltani, de szerencsére vissza tudtam tartani. Tajti Zsolt önkéntes tűzoltó érkezett először a helyszínre, aki javasolta a néninek, hogy várja meg a mentőt. Információim szerint kórházba szállították. A jászapáti önkéntes tűzoltók nagyon gyorsan megérkeztek, majd jöttek a jászkisériek és a jászberényiek is, így közös erővel fékezték meg a pusztító tüzet – részletezte Farkas Béla, akinek a közösségi oldalon számos ismerőse gratulált az emberséges, bátor tetthez.

Az ingatlan lakhatatlanná vált

Fotó: Jászberény HTP

Kigyulladt egy körülbelül hatvan négyzetméteres családi ház szombaton reggel Jászapátin, a Széchenyi utcában. A lángok az egyik szobában csaptak fel, onnan terjedtek át a konyhára – ekként számolt be az esetről a katasztrófavédelem hivatalos oldalán. A bejelentő menekítette ki az épületből a lakót, akit a mentők kórházba szállítottak. A helyszínre a jászberényi hivatásos, a jászkiséri önkormányzati és a jászapáti önkéntes tűzoltók vonultak ki. Az ingatlan lakhatatlanná vált. A tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat – derült ki a közleményből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában