Vádemelés

2022.02.13. 09:00

Egy éjszaka alatt négy autót tört fel egy tiszaföldvári férfi

Elvinni egyiket sem tudta.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A Szolnoki Járási Ügyészség jármű önkényes elvétele bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy tiszaföldvári férfi ellen, aki egy éjszaka alatt – 2021. október 1-ről október 2-re virradóra – Szolnokon négy autót tört fel. Az esetről a megyei főügyészség tájékoztatta hírportálunkat.

A vádirat szerint a 44 éves férfi első alkalommal a Nagy Imre körúton törte fel egy ott parkoló, lezárt személyautó ajtaját, majd átkutatta azt. Ennek során letörte a kesztyűtartót. Megpróbálta elindítani az autót, ehhez kibontotta a műszerfalat, de nem járt sikerrel. Végül a tulajdonos által a kocsiban hagyott 40.000 forintos kézi szerszámmal távozott a helyszínről.

Ezután egy, a Markotányos utcában parkoló személyautó ablakát törte be, de a járműből nem tudott ellopni semmit, és beindítani sem tudta azt, mert megszólalt a riasztó, menekülnie kellett.

Végül a vádlott bement az egyik helyi cég József Attila úti telephelyére, és az ott parkoló 2 teherautót törte fel. Mindkettőben mozdítható értékek után kutatott, és a járművek beindítása érdekében megbontotta a burkolatokat, kihúzgálta, elvágta a vezetékeket, de egyik esetében sem járt sikerrel.

Végül elnyomta az álom, elaludt az egyik jármű fülkéjében. Álmából a rendőrök ébresztették fel.

Az ügyészség a többszörösen büntetett férfivel szemben fegyházban letöltendő szabadságvesztés kiszabására, közügyek gyakorlásától eltiltásra és arra tett indítványt, hogy a bíróság zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában