Tárgyalás

2022.02.22. 11:58

Éveket érhet: tervezetten vagy önvédelemből ölt a ladányi darabolós gyilkos?

A tárgyalássorozat a közeljövőben újabb igazságügyi szakértők meghallgatásával folytatódik.

Mészáros Géza

Forrás: Mészáros Géza

A befejezéséhez közeledik a bécsi darabolós gyilkosságként elhíresült büntetőügy bizonyítási eljárása a Szolnoki Törvényszéken. A vádlott indítványának helyt adva a keddi tárgyalásra igazságügyi orvosszakértő meghallgatását rendelte el dr. Ivanov Dömötör Gyula bíró. Kérdésekre válaszolva a toxikológus az elhunyt tunéziai férfi vonatkozásában elmondta, az illető testmaradványaiban kábítószernek minősülő maradványokat találtak. 

A szakértő arra azonban nem tudott pontos választ adni, hogy az áldozat a halála napján vagy azt megelőzően fogyasztott drogot. 

A szerhasználat idejének meghatározása abban a tekintetben fontos, hogy halála napján a tunéziai férfi a drogoktól felfokozott, esetleg ingerültebb, erőszakosabb állapotba került-e. A vádhatóság szerint ugyanis, és egyes bizonyítékok is ezt támasztják alá, az emberölés elkövetése előre kitervelt módon zajlott, míg a vádlott és jogi képviselője a szándékosságot tagadva az önvédelmi cselekményt hangoztatják.

A szakértő meghallgatása után Ivanov bíró iratismertetést tartott, illetve kivetítőn megrázó fotófelvételeket is bemutatott, melyeket megelőzően Balázsné dr. Busku Terézia ügyész asszony, kegyeleti szempontból, zárt tárgyalásra tett indítványt, s ezt a bíróság el is rendelte. A tárgyalássorozat a közeljövőben újabb igazságügyi szakértők meghallgatásával folytatódik, majd pedig vélhetően a perbeszédekre is hamarosan sor kerül.

A vád szerint a vádlott, az ez év januárjában harminc esztendős jászladányi nő együtt élt a barátjával Bécsben. A férfi egyre erőszakosabb lett a nővel, aki ezért megölte a férfit, majd feldarabolta, bezacskózta és bőröndökben Magyarországra hozta a maradványokat. Az anyja segítségével sósavat öntöttek a testrészekre, majd egy zsákban elrejtették azokat Jászalsószentgyörgy és Jászladány között a szászbereki öntözőcsatorna egyik átereszében, ahol a maradványokra, napokkal később, arra bicikliző kamaszfiúk rátaláltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában