Közlekedési jogsértések

2022.02.28. 15:00

Huszonhárom ittas sofőrt kapcsoltak le a jászkunsági rendőrök egy hét alatt

Ezekre a szabálysértésekre derült fény az elmúlt héten a megyében.

Szoljon.hu

Fotó: Police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az elmúlt héten 3 eltiltás hatálya alatt álló gépjárművezetőt szűrtek ki a forgalomból. A sofőrök közül 2 ellen járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség, míg 1 ellen bűntett elkövetése miatt indult eljárás.  Engedély nélküli vezetés miatt 6 gépjárművezetőt vettek szabálysértési őrizetbe a rendőrök számolt be róla a megyei rendőr-főkapitányság. 

A közúti ellenőrzések során 23 személynél állapították meg, hogy alkohol fogyasztását követően járművet vezettek. A megye rendőrei 17 gépi, 6 nem gépi meghajtású jármű vezetőjét szűrték ki a közúti forgalomból. Tizenhárom sofőr ellen büntetőeljárást, 5 járművezetővel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek, 5 alkalommal közigazgatási bírságot szabtak ki. A vezetői engedély bevonására 7 esetben került sor.

Mint arról korábban már hírt adtunk, az elmúlt hétvégén ittas vezető okozott balesetet Szolnok belterületén. A baleset következtében 3 személy súlyos, ebből kettő életveszélyes, valamint további egy utas könnyű sérülést szenvedett.  

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az ittas járművezetés potenciális balesetveszélyt hordoz magában! A járművezetők nemcsak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik, ha úgy ülnek a volán mögé, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. Az elfogyasztott alkohol jelentősen növeli a reakcióidőt és tompítja az érzékszerveket. A vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt! A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, szabályszegő járművezetők forgalomból történő kiszűrésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában