Bűncselekmény

2022.02.27. 16:07

Indítványozták a kunmadarasi díler és társai letartóztatását

Kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt indítványozta egy kunmadarasi férfi és két társa letartóztatását a megyei főügyészség.

szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a harmincnégy éves férfi, illetve felesége, egy huszonhat éves nő és volt házastársa, egy harminckét éves asszony tavaly nyártól múlt heti elfogásukig rendszeresen kábítószert árultak a helybéli, valamint a környező településekről érkező „vevőknek” – tájékoztatott a főügyészség. A férfi jelenlegi neje múlt csütörtökön a fővárosba utazott, ahol egy eddig fel nem derített személytől közel egy kilónyi, amfetamintartalmú anyagot vásárolt azért, hogy azt Kunmadarasra szállítva társaival együtt a szokásos módon értékesítse.

A nő Budapestről az esti órákban vonattal indult haza. Karcagig jutott, amikor a vasútállomás területén a rendőrök ellenőrizték, és megtalálták nála a kábítószert tartalmazó csomagot...

A rendőrség még aznap házkutatást tartott a férfi és volt felesége lakhelyein. Az azonnali intézkedés eredményeként a két kunmadarasi ingatlanból összesen több mint kétszáz ecstasy tablettát foglaltak le.

Az ügyészség azért indítványozta a büntetett előéletű férfi és büntetlen előéletű társai letartóztatását, mert a kiszabható büntetés (kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés) miatt tartani kell attól, hogy szabadon hagyásuk esetén elrejtőznének a hatóság elől, és ezzel kivonnák magukat a felelősségre vonás alól, sőt, megalapozottan feltehető az is, hogy letartóztatásuk nélkül akár illegális jövedelemszerző tevékenységüket is tovább folytatnák.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványa alapján mindhárom gyanúsítottat letartóztatta, a gyanúsítottak és védőik fellebbezése folytán azonban a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság dönt véglegesen a kényszerintézkedésről. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában