Videóval

2022.02.24. 11:14

Indítványozták a kunmadarasi drogdíler és társai letartóztatását

A gyanúsítottak és védőik fellebbezése folytán a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság dönt véglegesen a kényszerintézkedésről.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítványozta egy kunmadarasi férfi és két társa letartóztatását.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 34 éves férfi, a felesége (27 éves nő) és volt házastársa (32 éves nő) 2021. nyarától elfogásukig (2022. február 17.), kunmadarasi házaikban rendszeresen kábítószert árusítottak a helybéli, valamint a környező településekről érkező „vevőknek” – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A férfi jelenlegi felesége, társai tudtával 2022. február 17-én Budapestre utazott, ahol egy eddig fel nem derített személytől 996 gramm tömegű, amfetamin tartalmú anyagot vásárolt azzal a céllal, hogy azt Kunmadarasra szállítsa és társaival együtt a szokásos módon értékesítse. A nő Budapestről az esti órákban vonattal indult haza. Karcagig jutott, amikor a vasútállomás területén a rendőrök ellenőrzés alá vonták és megtalálták nála a csomagot.

A rendőrség még ezen a napon házkutatást foganatosított a férfi és volt felesége lakhelyein. Az azonnali intézkedés eredményeként a két kunmadarasi ingatlanból 217 darab amfetamin hatóanyagú tablettát (ecstasy) foglaltak le.

Az ügyészség azért indítványozta a büntetett előéletű férfi és büntetlen előéletű társai letartóztatását, mert a kiszabható büntetés (2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés) miatt tartani kell attól, hogy szabadon hagyásuk esetén elrejtőznének a hatóság elől, s ezzel kivonnák magukat a felelősségre vonás alól, és megalapozottan feltehető az is, hogy letartóztatásuk nélkül tovább folytatnák illegális jövedelemszerző tevékenységüket.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványa alapján mindhárom gyanúsítottat letartóztatta.

A gyanúsítottak és védőik fellebbezése folytán a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság dönt véglegesen a kényszerintézkedésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában