Bűnügy

2022.02.04. 12:10

Indítványozták a többszörösen büntetett jászkiséri tolvaj letartóztatását

A férfinek már többször volt dolga a törvénnyel.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Jászberényi Járási Ügyészség indítványt tett egy jászkiséri férfi letartóztatására kifosztás bűntette miatt – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 23 éves férfi február 1-én délelőtt, Jászkiséren, a rossz kerítésen át bement egy tőle néhány utcával arrébb lakó férfi udvarára, majd egy ott talált ajtólapot támasztott a ház falához, s azon felkapaszkodva bemászott a kamrába. A kamrának a hálószobával szomszédos ajtaja előtt egy szekrény állt, azt a gyanúsított félretolta, így bejutott a szobába.

A betegség miatt hosszabb ideje ágyban fekvő sértett – vélhetően az elkövető keltette zaj miatt – megpróbált felkelni, de elesett és nem bírt felállni.

A gyanúsított a szoba padlóján fekvő sértettet visszasegítette ugyan az ágyába, de nem tett le eredeti szándékáról, pénzt követelt a védekezni képtelen betegtől.

A sértett azt mondta, nincs pénze. Támadója azonban nem tántorított, átkutatta a szobát, s az ablakpárkányon talált 13.000 forinttal és egy doboz cigarettával, ahogy jött, úgy távozott a házból.

Az ügyészség a többszörösen büntetett férfi letartóztatást azért indítványozta, mert fennáll a veszélye annak, hogy a kiszabható büntetés (5 évig terjedő szabadságvesztés) súlyától tartva elrejtőzne a bűnüldöző hatóságok elől, s tartani kell attól is, hogy a tanúk befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást, illetőleg – különös figyelemmel arra, hogy más ügyben elrendelt bűnügyi felügyelet alatt követte el e cselekményét – újabb hasonló bűncselekményt követne el.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója alaposnak ítélte az ügyészség indítványát, letartóztatta a férfit. A gyanúsított és védője fellebbezése folytán a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság dönt véglegesen a letartóztatás indokoltságáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában