Indítvány

2022.02.01. 10:24

Negyedmillió forint értékben lopott különféle termékeket egy szolnoki nő

A gyanúsított és védője fellebbezett.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

A Szolnoki Járási Ügyészség indítványt tett egy szolnoki nő letartóztatására lopás vétsége miatt – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 44 éves nő 2021. decemberétől 2022. január derekáig számos szolnoki élelmiszerboltban, bevásárlóközpontban, benzinkúton megfordult, s elsősorban élelmiszereket, kozmetikai cikkeket, szeszesitalokat és édességeket lopott úgy, hogy a termékeket a szatyrába rejtve, fizetés nélkül kisétált a kiszemelt üzletből. A nő másfél hónap alatt 11 alkalommal, összesen negyedmillió forinttal károsította meg az érintett boltokat.

Az ügyészség azért indítványozta a lopás miatt már többször büntetett nő letartóztatását, mert tartani kell attól, hogy szabadlábon hagyása esetén elrejtőzne a hatóságok elől, s fennáll annak a veszélye is, hogy a bolti lopásokra „szakosodott” nő a kényszerintézkedés nélkül újabb hasonló bűncselekmények útján igyekezne pénzhez jutni.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója alaposnak ítélte az ügyészség indítványát, elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A gyanúsított és védője fellebbezése folytán a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság hoz majd végleges döntést a letartóztatásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában