Jászladány

2022.02.24. 13:00

Törtek-zúztak haragosuk albérletében, kutyáját pedig agyonverték

A járási ügyészség vádiratában, mindét vádlottal szemben börtönben letöltendő szabadságvesztés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltásukat indítványozta.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A Jászberényi Járási Ügyészség vádat emelt állatkínzás bűntette és más bűncselekmények miatt egy jászladányi testvérpár ellen – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vád szerint a 22 éves férfi és 21 éves öccse 2021. április 19-én reggel, Jászladányban, ittasan bement az utcájukban lakó sértett (férfi) albérletébe. Személyes sérelmeik miatt azonnal szóváltásba keveredtek, a sértett hiába igyekezett csitítani haragosait.

A veszekedés a végletekig eldurvult, annak során az idősebb testvér egy hirtelen mozdulattal arcon rúgta az ágyon ülő sértettet, aki elájult. Amikor magához tért, mobiltelefonján kihívta a mentőket. Támadói hangnemet váltottak és megpróbálták meggyőzni őt, ne szóljon a történtekről a rendőrségnek, majd sietősen távoztak az ingatlanból. A kiérkező mentők Jászberénybe szállították a bántalmazott férfit.

Erről tudomást szerzett a testvérpár, ezért amíg a sértett távol volt, visszamentek az albérletébe, és ott kidühöngték magukat. Leszakították a lakrész bejárati ajtaját, betörték az ablakokat, az udvaron álló kutyaházat behajították a házba, s odabent is összetörtek több használati tárgyat. Távozásuk előtt pedig olyan kirívó kegyetlenséggel bántalmazták az udvaron láncra kötött kistestű kutyát, hogy elszenvedett, élettel össze nem egyeztethető sérülései miatt el kellett altatni az ebet.

A vádlottak a használati tárgyak összetörésével az albérlőnek 500.000 forint kárt, az épület megrongálásával a ház tulajdonosának 430.000 forint kárt okoztak, ami nem térült meg.

Forrás: police.hu

A bántalmazott férfi nyolc napon belül gyógyuló fejsérüléseket szenvedett.

A járási ügyészség vádiratában, mindét vádlottal szemben börtönben letöltendő szabadságvesztés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltásukat indítványozta. Beismerése esetén az idősebb férfi 2 év 10 hó börtönre, míg testvére 2 év 6 hó börtönre számíthat.

Az ügy a Jászberényi Járásbíróságon folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában