Garázdaság

2022.03.22. 10:00

Felfegyverkezve fenyegetőzött a tószegi férfi, vádat emeltek ellene

A Szolnoki Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy tószegi férfi ellen.

szoljon.hu

Illusztrációfotó/Shutterstock

A vádirat szerint a 24 éves férfi 2021. szeptember 5-én délután, Tószeg egyik kocsmájában, iszogatás közben hangosan szidni kezdte az egyik vendéget. Viselkedése miatt asztaltársasága rendre intette őt. A férfi ezen megsértődött és hazament, de közeli lakásából néhány perc múlva visszatért, s úgy lépett be a kerthelyiségbe, hogy egyik kezében egy 50 cm-es nyélhosszúságú szárvágót, másik kezében pedig egy 17 cm pengehosszúságú kést tartott – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség

A férfi a szárvágóval az őt korábban rendre intő egyik ismerőse felé suhintott, akinek sikerült elhajolnia a csapás elől, így csak a szárvágó nyele sértette fel a homlokát. A vádlottat a vendégek nyomban lefogták, elvették tőle a szárvágót és a kést, majd kitessékelték az utcára.

Alig telt el azonban 2 perc, a vádlott ismét bement a kocsmába. Ekkor egy emberfej nagyságú mészkődarabot tartott a kezében, amit az utcáról szedett fel. A férfi a követ megpróbálta hozzávágni ahhoz a vendéghez, akit a szárvágóval már megsebesített. A sértettnek azonban sikerült ellépnie a felé repülő kő elől. A kocsmában tartózkodó személyek pedig ez alkalommal is lefogták a vádlottat és kilökdösték az utcára.

A férfi azonban pár perc elteltével, harmadszor is visszament a kerthelyiségbe. Ekkor egy 20 cm pengehosszúságú kés volt nála, amivel ismét meg akarta támadni a sértettet. Ezt megelégelve az egyik vendég felemelt egy kerékpárt és azt hozzávágta a vádlotthoz. Ezt a kést is elvették a vádlottól, ő pedig kiment a kocsmából és nem tért vissza többször.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság börtönben letöltendő szabadságvesztést szabjon ki a vádlottal szemben és tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Az ügy a Szolnoki Járásbíróság előtt folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában