Bántalmazás

2022.03.26. 10:30

Hátba rúgta és többször megpofozta kiskorú ismerősét egy karcagi férfi

A Szolnoki Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy karcagi fiatalkorú férfi ellen.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A vádirat szerint a 14 éves vádlott 2021. szeptember 16-án délután, Karcagon, összefutott az utcán egy kiskorú ismerősével, akire már régóta haragudott – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség. A fiatalkorú férfi „megmondtam, hogy elkaplak!” felkiáltás kíséretében megpofozta a fiút, aki az árkot átugorva megpróbált elmenekülni előle. Támadója azonban utolérte és hátba rúgta.

 

A rúgás következtében a kiskorú sértett elesett. Ekkor a fiatalkorú vádlott arra utasította a fiút, hogy térdeljen elé, különben nagyon el fogja verni. A sértett engedelmeskedett. A fiatalkorú férfi pedig az egyik lábát a sértett térdére tette, és felszólította arra, hogy tisztogassa meg a cipőjét. A sértett tartott attól, hogy a vádlott megüti, ha ellenkezik, ezért kezével megtörölgette annak cipőjét. Ennek ellenére a fiatalkorú férfi még egyszer pofon vágta a sértettet, majd elment. A bántalmazás következtében a sértettnek nem keletkezett sérülése.

A fiatalkorúak elleni büntetőügyekért felelős Szolnoki Járási Ügyészség figyelemmel arra, hogy a fiatalkorú vádlott a cselekmény elkövetésekor alig töltötte be a büntethetőség korhatárát, próbára bocsátás intézkedés alkalmazására és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt vádiratában.

 

Az ügyben a Karcagi Járásbíróság, mint fiatalkorúak bírósága dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában