Bűntett

2022.03.26. 17:00

Indítványozták a késsel támadó tiszasülyi férfi letartóztatását

A Szolnoki Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indítványozta annak a 19 éves tiszasülyi férfinek a letartóztatását, aki 2022. március 24-én, Tiszasülyön, a kora esti órákban ököllel és késsel is bántalmazott egy 46 éves, településbeli férfit, elvette tőle a mobiltelefonját, gyógyszerét és kerékpárját.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A 19 éves férfi a település egyik utcáján találkozott össze a 46 éves férfivel, akivel megbeszélték, hogy fémhulladékot vásárol tőle, így együtt bementek a férfi házába – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség. Amíg az idősebb férfi a padláson tartózkodott, addig a fiatalabb ellopta az újonnan vásárolt kisrádióját, és mire ő a padlásról lejött, a férfi a házából elment.

 

Ugyanezen a napon a kora esti órákban a gyanúsított visszatért a férfi házába, és magával vitt egy liter pálinkát is, hogy azt a férfi vegye meg tőle. A pálinkáért 7.000 forintot követelt úgy, hogy a nála idősebb férfit szóban és a mozdulataival is megfenyegette, hogy ha nem veszi meg, akkor megveri, amitől a férfi megijedt.

 

Miután a férfi mondta, hogy nem fizet, mert nincs neki miből, a gyanúsított ököllel olyan erőteljesen mellkason ütötte, hogy az ütéstől hanyatt esett, majd amikor próbált felállni, a gyanúsított ököllel újra megütötte a mellkasán, amitől térdre esett. Eközben a gyanúsított elvette a férfi mobiltelefonját, valamint a gyógyszerét, majd a szobában található konyhakést magához vette, és azzal a férfi arcát mintegy tíz alkalommal megvágta. Közben többször elmondta, hogy elvágja a férfi torkát, valamint folyamatosan szidalmazta őt, aki térden állva könyörgött a gyanúsítottnak, hogy legalább a telefonját adja vissza.

A gyanúsított ekkor felajánlotta, hogy a férfi kerékpárja fejében visszaadja a telefont, amibe a férfi kényszerűségből beleegyezett. Ezután a gyanúsított a férfi kerékpárjával elment.

 

A bántalmazott férfinek több sérülése is keletkezett, mellkas zúzódást, az arc és rágóízület területén nyílt sebes sérüléseket szenvedett.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a 19 éves gyanúsított – akit a cselekmény elkövetése előtt pár nappal bocsátották el ideiglenesen a javítóintézetből – már többször volt büntetve erőszakos bűncselekmények miatt, és jelenleg is folyik vele szemben másik büntetőeljárás.

 

A járási ügyészség az indítványában a kiszabható büntetésre (5-10 év)  figyelemmel hivatkozott a szökés, elrejtőzés veszélyére, valamint a bűnismétlés megakadályozása érdekében is indítványozta a férfi letartóztatását, mivel sem a korábbi büntetései, sem a jelenleg ellene folyó büntetőeljárás nem tartották őt vissza attól, hogy újabb erőszakos bűncselekményt kövessen el.

 

A nyomozási bíró az ügyészség indítványát alaposnak értékelte, és március 26-én elrendelte a férfi letartóztatását. A gyanúsított a döntést tudomásul vette, azonban a védőjének fellebbezése folytán az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog véglegesen dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában