Szolnok

2022.03.09. 11:45

Két év börtönt kapott a dohánybolti eladót bántalmazó román férfi

A férfi előbb megpróbálta fizetni, de a bankkártyáján nem volt fedezet.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a harmincas éveiben járó, román állampolgárságú férfinak a büntetőügye, aki 2021. február 22-én délután egy doboz cigarettát rabolt az egyik szolnoki dohányboltból – tájékoztatta hírportálunkat a Szolnoki Törvényszék. A férfi előbb megpróbálta kifizetni, de a bankkártyáján nem volt fedezet. Ekkor zsebre rakta a cigarettát, és elindult kifelé az üzletből. Mikor az eladó megpróbálta visszatartani, megfordult, és többször ellökte, megütötte és megrúgta. Végül, a dohányboltba betérő két férfi sietett a sértett segítségére, akik a rendőrök kiérkezéséig visszatartották a férfit.

 Az eladó 8 napon belül gyógyuló könnyebb sérüléseket szenvedett.  

Az ügyben 2021. augusztus 9-én emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság 2021. szeptember 2-án előkészítő ülést tartott, melyen a vádlott a váddal egyezően beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, mely nyilatkozatait a bíróság elfogadta és ítéletet hozott.

A büntetlen előéletű férfit rablás bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, amiért 2 év 2 hónap börtönre ítélte és 5 évre kiutasította Magyarország területéről.

A vádhatóság kevesellte, a védelem sokallta a kiszabott büntetést. Az ügyészség a vádlott terhére, súlyosítás, míg a vádlott és védője enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött.

A Szolnoki Törvényszék március 4-én meghozott másodfokú ítéletében a vádlott cselekményét rablás bűntettének kísérlete helyett rablás bűntettének, azaz kísérlet helyett befejezett bűncselekménynek minősítette, az első fokon kiszabott büntetésen azonban nem változtatott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában