Zaklatás

2022.03.16. 13:58

Megfenyegette, majd leköpte volt élettársa új párját egy karcagi férfi

Az ügy a Karcagi Járásbíróságon folytatódik.

Szoljon.hu

Illusztrációfotó Forrás: police.hu

A Karcagi Járási Ügyészség személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége és tettleg becsületsértés vétsége miatt emelt vádat egy karcagi férfi ellen – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

 

A vádirat szerint a 49 éves férfi 2021 nyarán, Karcagon, többször megpróbálta megfélemlíteni volt élettársa új párját. Első alkalommal, június végén, az utcán fenyegette meg a férfit azzal, hogy eltöri a kezét, kiszúrja a szemét. Két hét múlva pedig az egyik internetes csevegő felületen küldött neki válogatott fenyegetéseket (például: „a pokol bugyrát fogod érezni, ...amíg élsz üldözni foglak”) tartalmazó üzenetet. Majd július derekán, a város egyik lámpás kereszteződésénél lépett oda az autójával szabad jelzésre várakozó sértetthez, s a jármű vezetőülés felőli leengedett ablakán át: „Nem mersz kiszállni, gyáva ember vagy!” kijelentés kíséretében, háromszor arcon köpte volt párja új élettársát.

Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására és arra is tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottal szemben a korábbi csalás bűncselekménye kapcsán alkalmazott próbára bocsátás intézkedést szüntesse meg, és amiatt is szabjon ki vele szemben pénzbüntetést.

 

Az ügy a Karcagi Járásbíróságon folytatódik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában