Letartóztatásban maradhat

2022.03.09. 10:17

Megöléssel fenyegette volt élettársát és annak új párját egy tiszaroffi férfi

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Szolnoki Törvényszék azon végzésének helybenhagyásra tett indítványt, amellyel a bíróság az emberölés előkészületével és zaklatással vádolt tiszaroffi férfi letartóztatását a vádemelést követően fenntartotta.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

A vádirati tényállás szerint a tiszaroffi férfi a büntetés-végrehajtási intézetben 2021 márciusában szerzett tudomást az élettársától arról, hogy a nő szakít vele és már egy másik személlyel áll szerelmi kapcsolatban – tájékoztatta hírportálunkat Szegedi Fellebbviteli Főügyészség. 

A férfi a letartóztatásának megszüntetését követően, 2021 áprilisában visszatért tiszaroffi házába és több személyt lőfegyver megszerzése érdekben keresett meg. Velük azt közölte, hogy a fegyverre azért van szüksége, mert le akarja lőni volt élettársát és annak új barátját, megbosszulja, amit tettek vele. A férfi eközben több alkalommal felkereste volt élettársát és annak barátját, s őket leszúrással, megöléssel, leszámolással fenyegette.

A Szolnoki Törvényszék az ügyészség indítványával egyezően a vádlott letartóztatását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának a kihirdetéséig fenntartotta, a végzés ellen az elkövető jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság helytállóan jutott arra a következtetésre, hogy a megélhetését biztosító rendszeres jövedelemmel, családi kötődéssel nem rendelkező férfi szabadlábra helyezése esetén megszökne, elrejtőzne, szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el, ezért indokolt a letartóztatásának fenntartása, erre tekintettel a Szolnoki Törvényszék végzésének helybenhagyását indítványozta.

A fellebbezésről másodfokon a Szegedi Ítélőtábla hoz majd döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában