Életmentés

2022.03.22. 11:54

Reménytelennek tűnő küzdelemben nyertek a jászsági mentők

Munka közben, minden előzetes panasz nélkül esett össze az az 50 év körüli férfi, akihez egy jászfényszarui fóliasátorba kérték a mentők gyors segítségét hétfőn.

szoljon.hu

Forrás: Országos Mentőszolgálat Facebook

Tapasztalt mentésirányítónk utasításai alapján a bejelentők megvizsgálták a beteget, aki már nem lélegzett. A helyszínen levők ugyan nagyon megrémültek, a telefonon kapott instrukciók alapján mégis megkezdték az újraélesztést. Eközben egy mentőhelikopter és több földi egység indult segítségül, köztük a helyi orvosi ügyelet is.

A perceken belül érkező mentők emelt szinten folytatták az életmentést, ami még sokáig zajlott a helyszínen. A reménytelennek látszó küzdelem csaknem egy órán keresztül tartott, de végül az időben megkezdett mellkasi nyomások sikerre vezettek.

A férfit stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba a mentők – írta az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalukon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában