Részletes beismerő vallomást tett

2022.03.23. 11:00

Rendőrök vonták kérdőre a botcsinálta tiszaörsi autótolvajt

Mozgalmas éjszakája volt a 32 éves gyanúsítottnak.

szoljon.hu

Forrás: police.hu

A rendőrségre egy nő tett bejelentést március 21-én hajnalban arról, hogy valaki épp próbálja feltörni az autóját Debrecenben. Több egység is azonnal a helyszínre sietett, majd a kapott személyleírás alapján az elkövető keresésébe kezdtek. A rendőrség közlése szerint nem sokkal később egy közeli utcában figyelmesek lettek egy férfira. Igazoltatták, majd kérdőre vonták a hajnali sétáját illetően. Az egyébként tiszaörsi lakos zavart, összefüggéstelen válaszokat adott az egyenruhások kérdéseire, ezért előállították a rendőrkapitányságra – írja a haon.hu.

Kihallgatásán a 32 éves férfi már részletes beismerő vallomást tett a nyomozóknak.

Forrás: police.hu

Az eredeti célja az volt, hogy alufelnit fog lopni a saját autójára. Két gépkocsi felnijéről letekerte a csavarokat, azonban a további kivitelezésnél már akadályba ütközött, nem tudta levenni a kerekeket. Ezt követően döntött úgy, hogyha felnit nem tud lopni, akkor elköt egy gépkocsit, amivel hazamegy. Összesen három autót próbált meg feltörni. Az elsőnek az ablakát akarta betörni egy betondarabbal, a másodiknak a motorháztetejét próbálta meg felfeszíteni, míg a harmadiknál a csomagtéren keresztül akart bejutni az utasterébe. Egyik esetben sem járt sikerrel, azonban a járműveket megrongálta.

Forrás: police.hu

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a férfit, és előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában