Vádemelés

2022.04.22. 12:50

Bozótvágó késsel hadonászva ijesztgette haragosát egy férfi Vezsenyen

A közlekedési bűncselekményekért felelős Szolnoki Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfivel szemben, aki 2019. decemberében, Vezseny lakott területén, vezetés közben kihajolt autója ablakán, és egy bozótvágó késsel hadonászott a szemközti forgalmi sávban kistehergépkocsival mellé érkező haragosa felé.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

A vádirat szerint az 51 éves helybéli férfi 2019. december 15-én délelőtt, Vezsenyen, a Fő utcán személyautóval haladt, amikor meglátta a szemközti forgalmi sávban kisteherautóval érkező férfit, akivel magánjellegű vitáik miatt már hosszabb ideje haragos viszonyban állnak – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.


A vádlott úgy döntött, hogy ráijeszt haragosára, ezért 40km/h sebesség mellett haladva kihajolt autója baloldali ablakán és egy bozótvágó kést (amit az utasterében tárolt) bal kezében marokra fogva hadonászott a kisteherautóval 38 km/h sebességgel mellé érkező sértett irányába. 


A vádlott cselekményével zavarta a közlekedésben a sértettet, s közvetlenül veszélyeztette az életét, testi épségét.
Az ügyészség vádiratában végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtön és pénzbüntetés kiszabására, valamint a közúti járművezetéstől történő eltiltásra tett indítványt.


Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt, várhatóan tárgyalás mellőzésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában