Program

2022.04.17. 11:38

Bűnmegelőzési napot tartottak Kengyelen

A törökszentmiklósi bűnmegelőzési szakember „házhoz ment”.

Szoljon.hu

Fotó: police.hu

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság prevenciós tisztje a április 16-án Kengyelen megrendezett családi napra kapott meghívást, ahol vagyonvédelmi kitelepüléssel várta az érdeklődőket a „Házhoz megyünk” elnevezésű, a Rendőrség által 2015. évben indított és a vagyonvédelmet középpontba állító programjával – olvasható a police.hu-n.

A projekt célja, hogy a hiteles forrásból származó információkkal, szakértők segítsék a lakosságot a veszélyhelyzetek elkerülése, valamint a megfelelő vagyonvédelemhez szükséges döntések meghozatalában. A szakember a trükkös lopások, a lakásbetörések és az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények – kiemelten az úgynevezett „unokázós” és „romantikus csalások” – megelőzésének lehetőségeire hívta fel a figyelmet. A rendőrnő az áldozatvédelemhez kapcsolódóan tájékoztató kiadványokat adott át az érdeklődőknek. Lehetőség volt a BikeSafe program keretében a kerékpárok regisztrációjára is.

A bűnmegelőzési standtól mindenki biztonsággal kapcsolatos ismeretekkel és ajándékkal távozott. A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság prevenciós pontját 50 fő látogatta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában