Vádemelés

2022.04.22. 11:00

Döbbenetes: az utcán molesztált egy kislányt egy 70 éves férfi földváron

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a 70 éves férfivel szemben, aki 2021 őszén, Tiszaföldváron, szeméremsértő módon fogdosott egy általa látásból ismert, az utcán kerékpározó 11 éves kislányt.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A vádirat szerint a helybéli férfi 2021. szeptember 1-én kora este, Tiszaföldváron, megállította a járdán bicikliző 11 éves kislányt, akit látásból ismert. A férfi látszólag ártatlan, barátságos beszélgetést kezdeményezett a kiskorú sértettel, aki eközben leszállt a kerékpárjáról. A vádlott, miután felmérte, hogy az utca néptelen, váratlanul a kislány mögé lépett, bal kezével csípőjénél fogva magához húzta, majd szeméremsértően megfogdosta – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A kiskorú sértett hasztalan próbált ellenkezni és kiszabadulni erőfölényben lévő támadója fogásából. A férfi csak akkor engedte el a kislányt, amikor már attól tartott, hogy egy járókelő megláthatja, hogy mit tesz.

Az ügyészség vádiratában fegyházban letöltendő szabadságvesztés kiszabására, közügyek gyakorlástól eltiltásra, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság tiltsa el a férfit minden olyan foglalkozástól, amelynek kapcsán lehetősége nyílna arra, hogy kiskorúakkal kerüljön kapcsolatba (például: ne vállalhasson gyermekfelügyeletet).        

Az ügyészség indítványa alapján a vádlott – amennyiben a bűncselekmény elkövetését beismeri – 10 év fegyházban letöltendő szabadságvesztés büntetésre számíthat.

Az ügyben a Szolnoki Törvényszék dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában