Védelem

2022.04.12. 10:15

Egy négytagú család életét mentette meg a szén-monoxid-érzékelő Törökszentmiklóson

A családnak nem kellett elhagynia az otthonát.

Szoljon.hu

Illusztrációfotó/Shutterstock

Jelzést adott a szén-monoxid-érzékelő hétfő este Törökszentmiklóson, egy Kecskés János utcai családi ház kazánházában. Mint azt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól megtudtuk, az ingatlanban élő négytagú családnak nem esett baja. A város önkormányzati tűzoltói visszaállították a jelzéskori állapotokat, és a kombi gázkazán környezetében kimutatták a mérgező gáz jelenlétét, ezért értesítették a gázszolgáltatót. A családnak nem kellett elhagynia az otthonát, mert a fűtést és a melegvíz-ellátást más módon meg tudta oldani.

 

A katasztrófavédelem kiemelte, hogy ez az eset is rávilágít arra, mennyire fontos, hogy az ingatlanokban legyen szén-monoxid-érzékelő. Egy ilyen, néhány ezer forintért megvásárolható készülék hosszú évekre garantálja otthonunk biztonságát. Sokat tehetünk a hasonló esetek megelőzéséért, ha legalább évente felülvizsgáltatjuk a fűtőberendezéseinket szakemberrel. Emellett javasolt rendszeresen ellenőriztetni a kéményeket, a katasztrófavédelem térítésmentesen végzi ezt a munkát a megye valamennyi településén, a családi házak tulajdonosainak azonban ezt kérni kell. A gázkészülékek kéményét javasolt kétévente átvizsgáltatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában