Szolnok

2022.04.12. 19:57

Internetes sorozatcsalás miatt emeltek vádat egy soproni nő ellen

A Szolnoki Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat egy soproni lakhelyű nő ellen.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A vádirat szerint a 28 éves nő az egyik népszerű internetes apróhirdetési oldalon tableteket, mobiltelefonokat és okosórákat kínált eladásra, s vállalta, hogy azonnal megküldi a vevőnek a terméket, amint annak vételára és postaköltsége megérkezik a bankszámlájára – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

Ez azonban csak egy hamis ígéret volt részéről, a hirdetések feladásakor kizárólag az vezérelte, hogy pénzt szerezzen. A csalás miatt már korábban is büntetett nő 2020 márciusától 2021 júniusáig összesen húsz, az ország különböző pontjain (például Besenyszögön, Jászárokszálláson, Szegeden, Budapesten, Cegléden, Egerben) lakó személytől csalt ki esetenként 25.000 forinttól 60.000 forintig terjedő összegeket anélkül, hogy egyetlen szerződést is teljesített volna.      

Az ügyészség börtönben letöltendő szabadságvesztés kiszabására, közügyektől eltiltásra, vagyonelkobzásra és arra tett indítványt vádiratában, hogy a bíróság a vádlottat az okozott károk megfizetésére is kötelezze. 

 Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában