Rendezvény

2022.04.12. 15:07

Ismét megszentelik a motorokat Szolnokon

Immár második alkalommal rendezi meg a Szolnok Városi Balesetmegelőzési Bizottság a motoros szentmiséjét.

Szoljon.hu

Forrás: Police.hu

A motoros szezon kezdetéhez kapcsolódva, a Szolnok Városi Balesetmegelőzési Bizottság május 1-jén ismételten megrendezi a „Szenteltessék meg a motorod!” elnevezésű programját – közölte a police.hu.

 

Céljuk – a motoros szentmise és áldás segítségével – a motoros közösség tudatos és lelki formálása, a hit segítségével a balesetmentes közlekedés hangsúlyozása, továbbá a közlekedési kultúra fejlesztése. Az idei rendezvényre sok színes programelemmel készültek a szervezők, akik az alábbi időpontokban és helyszínen várják Szolnokon a motorosokat és segédmotorkerékpárosokat.

Rendezvény időpontjai és helyszínei:

Gyülekező:

2022. május 1. (vasárnap) 10.00 óra Szolnok, Kossuth tér

 

Ünnepélyes motorkerékpáros felvonulás:

10.20 – 10.40 óra között

Útvonal: Szolnok, Kossuth tér – Baross út – Eötvös tér - Thököly út - Csokonai út - Szántó krt. - Várkonyi tér - Dr. Sebestény Gyula út - Városmajor út - Verseghy út - Szent István tér (vártemplom)

 

Szentmise és motoros áldás:

11.00 – 12.10 óra között

Helyszín: Magyarok Nagyasszonya Vártemplom
(5000 Szolnok, Szent István tér 2.)

A misét Gáspár István plébános celebrálja, aki a misét követően szenteltvízzel hinti és áldja meg a motorosokat és járműveiket.

 

Ebéddel egybekötött motorkerékpáros tréning (rossz idő esetén elmarad!)

12.30 – 14.30 óra között

Helyszín: Szolnok, Abonyi út 53. (volt „lengyel piac”)

 

Az ebédet követően a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai, valamint motoros járőre elméleti képzéssel egybekötött, gyakorlati ügyességi pályán tart szezonnyitó felkészítő tréninget a megjelenteknek.

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes! Azok a motoros barátok, akik az ebéddel egybekötött tréningen is részt kívánnak venni, a Balesetmegelőzés Szolnok facebook oldalán „Ott leszek” reakcióval jelezzenek a szervezőknek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában