Garázdaság

2022.04.26. 11:21

Kerékpárral „támadt” a városháza elé kihelyezett szelfipontra Mezőtúron

Az ügyben a Mezőtúri Járásbíróság, mint fiatalkorúak bírósága dönt majd.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

A fiatalkorúak elleni büntetőügyekért felelős Szolnoki Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a fiúval szemben, aki tavaly májusban, Mezőtúron hozzávágott egy kerékpárt a városháza elé felállított I LOVE MEZŐTÚR felirathoz.

A vádirat szerint az elkövetés idején 14 éves, helybéli fiú május 28-án este, Mezőtúron, különösebb ok nélkül úgy döntött, hogy megrongálja a Kossuth téren található, közkedvelt szelfipontot. A fiatalember az egyik kiskorú ismerősétől kölcsönbe kapott kerékpárt vágta hozzá az I LOVE MEZŐTÚR felirathoz. Ennek következtében a felirat több helyen behorpadt, és a kerékpár is megrongálódott.

Az ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság próbára bocsátás intézkedést alkalmazzon a fiatalkorú vádlottal szemben és helyezze pártfogó felügyelet alá, valamint kötelezze őt a feliratban okozott 50.000 forint kár és a kerékpában keletkezett 20.000 forint kár megtérítésére.

Az ügyben a Mezőtúri Járásbíróság, mint fiatalkorúak bírósága dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában