Vádemelés

2022.04.04. 15:51

Késelésbe torkollott egy családi veszekedés Törökszentmiklóson

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádat emelt emberölés bűntettének kísérlete miatt azzal a törökszentmiklósi férfivel szemben, aki családi veszekedés során konyhakéssel mellkason szúrta testvérét.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint az 50 éves férfi 2021. január 15-én, fivére törökszentmiklósi házában vendégeskedett – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség. Este 10-kor már erősen ittas volt, és a ház nappalijában csúnyán összeszólalkozott a házigazdával. Veszekedés közben a vádlott fennhangon szidta testvérét és ököllel arcon akarta csapni. A sértett elhajolt az ütés elől, és rövid lökdösődés után pofon vágta támadóját, majd kiutasította a házból. 

A vádlott ettől még jobban dühbe gurult, kiszaladt a konyhába, ahonnan egy 12 cm pengehosszúságú késsel tért vissza a szobába, és azzal fenyegetőzött, hogy megöli a sértettet. 

Ezt követően több szúró mozdulatot tett testvére felé, aki ezt úgy igyekezett kivédeni, hogy tenyérrel elkapta és megszorította a kés pengéjét. A vádlott azonban visszarántotta a kést, ezzel megvágva a sértett tenyerét, majd egy lendületes mozdulattal mellkason szúrta őt.

 

A házban tartózkodó harmadik férfi állt a testvérpár közé, megakadályozva ezzel a dühöngő vádlottat abban, hogy tovább bántalmazza fivérét. Eközben a megsebesített férfi élettársa telefonon értesítette a rendőröket, akik rövid időn belül a helyszínre érkeztek és intézkedés alá vonták az elkövetőt.

A bántalmazás következtében a sértett tenyerén nyolc napon belül gyógyuló sérülés keletkezett, viszont a mellkasát ért szúrás a halálát is eredményezhette volna. A kés pengéje azonban csontot ért, így a szerencsés véletlennek köszönhető, hogy a sértett tüdeje nem sérült meg.

 Az ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság a két évitizeddel korábban ugyancsak élet elleni bűncselekmény miatt elítélt férfit börtönben letöltendő szabadságvesztéssel sújtsa, zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből és tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

 

Az ügyészség indítványa alapján a vádlott – amennyiben beismeri a cselekményt – nyolc év börtönben letöltendő szabadságvesztésre számíthat. Az ügy a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában