Vádemelés

2022.05.23. 10:41

A csíkos szatyor buktatta le a jászladányi tolvajt

A Jászberényi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt vádat emelt egy 26 éves jászladányi férfi ellen.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A vádlott az egyik jászladányi ingatlanból kerti szerszámokat akart lopni. Két piacos csíkos szatyorba gyűjtötte a szerszámokat, s a kerítésen át kihajította azokat az utcára. A szatyrok egy járókelő lába előtt landoltak, aki azonnal értesítette a rendőrséget.

A vádirat szerint a férfi február 19-én kora hajnalban, a kerítésen átmászva bement egy jászladányi családi ház udvarára. Ezt követően az udvaron álló, lakattal és lánccal lezárt melléképület ajtajából erővel kihúzta a rögzítőpántot. Így bejutott a kertiszerszámok tárolására szolgáló helyiségbe, ahol két csíkos szatyorba rakta azokat a szerszámokat, amiket el akart lopni. Amikor végzett, a jól megpakolt szatyrokat áthajította a kerítésen, ki az utcára.  Ezt látta meg egy járókelő, aki azonnal értesítette a rendőséget.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság fogházban letöltendő szabadságvesztést szabjon ki a büntetett előéletű vádlottal szemben és tiltsa el a közügyek gyakorlásától. 

Az ügyészség azt is indítványozta, hogy a bíróság a férfivel szemben korábbi vagyon elleni bűncselekménye miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztést is rendelje végrehajtani, mert a mostani cselekményét a korábbi büntetés próbaidejét megsértve követte el.

Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság dönt – közölte hírportálunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában