Jeles nap

2022.05.08. 06:55

A karcagi kapitányság négy rendőre részesült elismerésben

A rendőrség napja alkalmából a Karcagi Rendőrkapitányság négy rendőre is rangos elismerést kapott. Velük beszélgettünk hivatásukról.

Daróczi Erzsébet

A képen balról jobbra: Jenei József, Bakóné Tóth Éva, dr. Karsai Lajos rendőr alezredes, karcagi kapitányságvezető, mellette pedig Labancz Attila és Labancz Mihály Fotó: Daróczi Erzsébet

Amikor megérkezett az értesítés, hogy megkapom az Az Év Rendőre díjat Pintér Sándor belügyminisztertől, nagyon meglepődtem, nem is akartam elhinni. Ugyanakkor nagy öröm számomra, hogy ilyen magas rangú elismeréssel értékelik a munkámat, amit itt is köszönök – mondta Bakóné Tóth Éva rendőr őrnagy, aki a rendőrség állományába 1994-ben szerelt fel, tíz éve a közlekedésbiztonsági területen dolgozik. 

– A baleset-megelőzési oktatás a gyermekek részére az óvodában és iskolákban is egyfajta tanítói munka – jelenti ki a díjazott, aki a tanári pályát is szívesen választotta volna. Számára a gyerekek szeretete, az, ahogy elfogadják a tanácsait, sok erőt ad munkájához éppúgy, mint támogató családja szeretete. Ezekre szüksége is van egy-egy nagyobb közlekedési tragédia feldolgozásához, a felüdülést, kikapcsolódást az biztosítja számára, hogy különleges süteményeket, tortákat süt szabadidejében. 

Jenei József rendőr alezredes Szepesi Tibor polgármestertől vehette át a Karcag Városi Önkormányzat Közbiztonsági Díját.

– A rendőri pályafutásomat 1996-ban kezdtem. A családomban nem, de a baráti körben több rendőr volt, az ő inspirálásukra választottam ezt a hivatást – árulta el a díjazott, aki a közlekedésrendészeten dolgozik. A civil szakmája is műszaki, ami a baleseteknél előnyt jelent, hiszen a helyszínelésnél sok műszaki jellegű dolog van. Őt is megviseli egy-egy tragédia, de mint fogalmazott, természetesen együttérez a rokonokkal, ám tudja, nem szabad teljesen beleélnie magát a helyzetbe ahhoz, hogy objektív döntéseket hozzon a vizsgálat végén. Szabadidejét vadászattal és méhészkedéssel tölti. 

– Korábbi munkahelyemen több beosztottam is méhészkedett, az ő inspirálásukra vettem meg az első méhcsaládokat, ma már őstermelőként tevékenykedem, ami nagyon jól kikapcsol munka után – tudtuk meg a díjazottól, akinek nagy megtiszteltetés a város díja. 

Labancz Attila rendőr főtörzsőrmester dr. Rádi Norbert rendőr ezredes, megyei rendőrfőkapitánytól kapott elismerést. 

– Úgy döntöttem 2003-ban, hogy jelentkezem rendőrnek. Bátyám hatására tettem, aki már akkor a Karcagi Rendőrkapitányságon dolgozott. Én a vizsgálati osztályon a bűnügyi ügyfeldolgozást végzem. A munkámhoz nagyon jó hátterem van, a családom mindenben támogat. Szeretek horgászni, de legfőképpen minden szabadidőmet a kisgyermekemmel töltöm. Mint minden horgász, én is fogtam már nagy halakat, amikből szívesen főztem a családnak halászlét. Elmondhatom, a rendőri pálya a hivatásom, még nagyon sok évig a kapitányságon képzelem el a munkát, amiben a főkapitány úr elismerése is megerősített, melyet nagy megtiszteltetésnek érzek – mondta a díjazott. 

Labancz Attila fivére, La­bancz Mihály rendőr főtörzs­zászlós részére Szent György Érdemjelet adományozott a belügyminiszter. 

– Hatalmas megtiszteltetés ez számomra, ami a 31 éves szakmai pályafutásomat ismeri el – jelenti ki a díjazott, aki már gyerekkorában is mindig az igazság mellé állt, szerette a kihívásokat is, így nem véletlen a rendőri hivatás. Három évtized alatt sok szerteágazó feladatban vett részt, melyek során rengeteg tudást szerzett. Ezek között évekig kuriózum volt a megyében is a kutyás rendőri szolgálata, amire ma is büszke. 

Nagyon jó, hogy az öcsémmel egy kapitányságon dolgozhatom, s az is, hogy most mindketten elismerést kaptunk, amit tisztelettel megköszönök vezetőimnek és közvetlen parancsnokomnak, illetve nem utolsósorban a családomnak, akik mindenkor biztosítják a megfelelő hátteret és a szeretetteljes légkört. A kikapcsolódást a kertészkedés és a kutyatartás jelenti a számomra, ez tölt fel a napi munkához – árulta el Labancz Mihály. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában