Prevenció

2022.05.18. 12:15

A rendőrök a Tisza-tavi futóbajnokságon tartottak megelőző programot

A prevenciós munkatársak a futóbajnokság ideje alatt is várták az érdeklődőket Tiszafüreden.

Szoljon.hu

Forrás: Police.hu

Forrás: Police.hu

A VI. Országos Rendőrségi Tisza-tó körüli futóbajnokságot május 17-én rendezték meg Tiszafüreden, amelyen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály szakemberei „Házhoz megyünk”, Bike Safe kerékpárregisztrációval várták az érdeklődőket a Tisza-tó körüli kerékpárút mellett, ahol a jó tanácsokkal és játékos fejtörőkkel várták a hozzájuk érkezőket – közölte a police.hu.

A prevenciós munkatársak népszerűsítették a „Vishing!” online képregény kvízt, amely figyelmeztet a bankok nevében telefonáló csalókra, valamint felhívták a figyelmet a nyár veszélyeire, többek között a zsebtolvajlás, táskák és kerékpárlopások megelőzésére.

A rendőrség hasznos tanácsokkal is ellátta az érdeklődőket.

Pénztárcája, készpénze és okmányai védelme érdekében:

  • Pénzét, pénztárcáját, bankkártyáját, okmányait valamint egyéb értékeit már akkor tegye biztonságos helyre, amikor elindul otthonról! (pl.: kabát belső zsebe, kézitáska belső része).
  • Ne tároljon okmányokat, értékeket, pénztárcát, mobiltelefont ruházat, hátizsák, hátitáska külső zsebeiben!
  • Ne tegye ugyanarra a helyre pénztárcáját, hitelkártyáját, okmányait és a mobiltelefonját!
  • A bankkártyát és a PIN-kódot soha ne tárolja egymás mellett!
  • Papírpénzét kisebb címletekben, több helyen, iratait pedig a lakás kulcsaitól és gépkocsi indítókulcsától elkülönítve tárolja!
  • Pénzét, pénztárcáját úgy helyezze el táskájában, hogy az mások számára ne legyen látható! Amennyiben pénztárcáját elő kell vennie, akkor tartsa mindig közvetlenül a teste előtt, a kezében!
  • Használjon olyan pénztárcát, mely egy kis lánccal az övhöz vagy a táskához rögzíthető!
  • Táskáját mindig cipzározza össze! A táska belső zsebe mindig a test felé nézzen! Nagy tömegben húzza a mellkasához a táskáját!
  • Vásárláskor és az áru válogatásakor ne hagyja a táskáját, csomagját a bevásárlókocsiban!
  • Ne feledje! Értékeit soha, egy pillanatra se hagyja felügyelet nélkül!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában