Szolnok

2022.05.26. 11:26

Illegális letöltőoldalt üzemeltetett, több mint félmilliárd forint kárt okozott

A Szolnoki Törvényszék 3 tárgyalást tartott az ügyben.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

A Szolnoki Törvényszék szerzői jogok különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó megsértésének bűntette miatt 2 év – végrehajtásában 3 évi próbaidőre - felfüggesztett börtönre és 50 ezer forint pénzbüntetésre ítélte azt a 45 éves büntetlen előéletű férfit, aki 2010. és 2017. júniusa között, mintegy 7 éven át csaknem 20 ezer darab, összesen több mint 5 ezer órányi audiovizuális művet (rajzfilmeket, rajzfilmsorozatokat, filmeket, filmsorozatokat, gasztrosorozatokat, zeneműveket, zenei videókat és ismeretterjesztő sorozatokat) töltött fel az általa létrehozott fizetős letöltőoldalra, ahonnan havi, negyedéves, illetőleg éves regisztrációs díj megfizetése ellenében engedélyezte azok letöltését előfizetőinek – közölte a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Magatartásával többezer jogosult szerzői jogát sértette meg, akiknek összességében több mint félmilliárd forint vagyoni hátrányt okozott.

Az ügyben 2021. május 4-én emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség. 

A Szolnoki Törvényszék 3 tárgyalást tartott, az utolsón, május 24-én ítéletet hozott, amit az ügyészség, a vádlott és a vádlott védője is tudomásul vett. Az ítélet kizárólag azért nem emelkedett jogerőre a kihirdetése napján, mert annak, egyes lefoglalt eszközök (egy beltéri egység, egy távirányító és egy mobiltelefon) kiadásáról határozó rendelkezése ellen azok tulajdonosa, aki nem volt jelen az ítélethirdetésen, még fellebbezéssel élhet. 

Ez azonban a vádlott bűnösségét, illetőleg a vele szemben kiszabott büntetést már nem befolyásolhatja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában