Kék hírek

2022.05.06. 20:41

Kerékpárversenyt tartottak Szolnokon

Egy napon rendezték meg a Kerékpáros Iskola Kupa, valamint a Ki a mester két keréken? elnevezésű kerékpáros közlekedésbiztonsági vetélkedők megyei fordulóját.

Szoljon.hu

Forrás : Police.hu

Jász-Nagykun-Szolnok megyében május 6-án a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban bringázhattak azok az általános iskolások, akik a Ki mester két keréken? és a Kerékpáros Iskola Kupa megyei fordulójába bejutottak – közölte a police.hu.

A gyerekek KRESZ teszt kitöltésével adhattak számot elméleti tudásukról, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Biztosság tagjai által felállított ügyességi pályán megmutathatták rátermettségüket. Az eredményhirdetésre várva a diákok a két kereket szárnyakra cserélhették, hiszen egy színvonalas múzeumi tárlatvezetésen vehettek részt. 

A versenyzőknek Kosztyó Gábor rendőr alezredes a díjátadás előtt megköszönte a részvételt, és felhívta a gyerekek figyelmét, hogy a KRESZ szabályok ismerete olyan megszerzett tudás, amit folyamatosan frissíteni, bővíteni szükséges. Hangsúlyozta, hogy a szabályokat nem elég ismerni, azokat be is kell tartani.

Ki a mester két keréken? vetélkedő megyei fordulójából az országos döntőbe jutott Tóth Jennifer és Juhász Márton. A Kerékpáros Iskola Kupa országos döntőse Kisnémet Erika és Bojtos Levente lett.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában