Lezárt akta

2022.05.14. 09:28

Késsel kért cigarettát egy kunszentmártoni férfi

A kecskeméti rendőrök fővárosi segítséggel fogták el az útonállásszerű rablással gyanúsított férfit, akinek az ügyében a nyomozást a napokban befejezték. Vádemelést javasolnak ellene.

Szoljon.hu

Illusztrációfotó Forrás: police.hu

Január 14-én a kecskeméti rendőrök őrizetbe vettek egy kunszentmártoni férfit, aki egy Budapest felé tartó buszon zaklatta az utasokat – közölte a police.hu.

Egyikőjüktől, egy fiatalkorú fiútól cigarettát követelt, majd egy bicskát vett elő, és azzal próbált a követeléseinek érvényt szerezni. Megkarcolta egy ülés fejtámláját, és még a sofőr mikrofonjába is belekiabált. A rendőrséget még út közben egy utas értesítette, így a nem kívánatos útitársra a végállomáson már vártak az egyenruhások.

A férfit azonnal őrizetbe vették a fiatal fiú sérelmére elkövetett rablás kísérletének gyanújával. A nyomozók gyanították, hogy több is lehet a férfi rovásán, ezért felhívásban kérték további sértettek jelentkezését, melynek eredményeként sikerült egy másik áldozatot is felkutatni. Kiderült, hogy a késes rabló a kecskeméti információs pultnál belekötött egy 15 éves fiúba. Ő is ki akarta rabolni, és értékei átadására szólította fel „órákat le, pénztárcát ki” felkiáltással.

A jelenleg is letartóztatásban lévő gyanúsítottat a nyomozók kétrendbeli, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével gyanúsítják.

A kunszentmártoni lakos ellen további négyrendbeli ittas vezetés miatt is folyt eljárás, így az ügyek egyesítése után összesen négy bűncselekmény miatt felelhet a későbbiekben a bíróságon. A kecskeméti rendőrök a férfi ellen folyamatban lévő eljárásokat lezárták, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában