Odakozmált

2022.05.06. 10:56

Kigyulladt vacsorához riasztották a szolnoki tűzoltókat

Lángra kapott az étel csütörtökön a szolnoki Hild Viktor utca egyik lakásában. Egy szomszéd kapta le a tűzhelyről a füstölgő vacsorát.

szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Sütéshez készült csütörtök este a szolnoki Hild Viktor utca egyik negyedik emeleti lakó, és amikor a forró zsiradékba tette az ételt, az hirtelen lángra lobbant, majd elaludt és füstölni kezdett – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A lakó ijedtében a folyosóra menekült. Mire a szolnoki hivatásos tűzoltók kiérkeztek, az egyik szomszéd levette a tűzről a serpenyőt, így az egységek átszellőztették a társasház füsttel érintett szintjeit.

A katasztrófavédelem arra figyelmeztet, hogy főzés, sütés idején ne feledkezzünk meg az ételről, mert abból ilyen károk keletkezhetnek.

Valamennyi mobiltelefon, de már több tűzhely is rendelkezik időzítő funkcióval, mellyel a probléma megelőzhető. A kigyulladt zsiradékot ne oltsuk vízzel vagy bármilyen, éghető anyagból készített tárggyal. Kapcsoljuk ki a készüléket, majd tegyünk az edényre fedőt, ezzel megszüntetjük a lángok oxigén-utánpótlását.

Hozzátették, érdemes otthonra poroltót beszerezni, amivel magunk is könnyedén, biztonsággal olthatunk. Emellett javasolt füstérzékelőt is beszerelni, amely időben jelzi a veszélyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában