Elmaradt az áldomás

2022.05.27. 13:28

Koccintani akart az öcsödi férfivel, akit megkéselt, ő viszont leütötte egy kővel

Békülni akart a korábbi késelő, láthatóan nem bocsájtott meg haragosa, aki ellen most vádat emelt az ügyészség.

szoljon.hu

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség azt közölte hírportálunkkal, hogy életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emeltek egy 39 éves öcsödi férfi ellen.

A vádirat szerint a férfi 2021. szeptember 18-án, Öcsödön, az egyik kocsmában italozott, amikor betoppant oda egy haragosa, akit két évvel korábban azért ítéltek el, mert késsel megszurkálta a vádlottat. A erősen ittas sértett békülni akart, ezért meghívta egy italra haragosát.

A vádlott azonban nem fogadta el korábbi támadója meghívását, sőt, olyan haragra gerjedt, hogy a pult előtt hanyatt lökte a sértettet. Ezután kimentek az utcára, ahol a vádlott egy kődarabbal többször nagy erővel fejbe verte, majd magára hagyta a földön fekvő a sértettet.

A leütött férfi saját lábán haza tudott menni, ám rokonai kihívták a mentőket, akik azonnal kórházba szállították. A bántalmazás következtében a sértett, számos könnyebb sérülése mellett, életveszélyes fejsérüléseket szenvedett.

A főügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélje a vádlottat és tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Az ügyészi indítvány alapján a vádlottnak három év börtönre kell számítania abban az esetben, ha az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését.

Az ügyben a Szolnoki Törvényszék dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában