Vádemelés

2022.05.19. 20:15

Nem sejtették a betörők, hogy a törökszentmiklósi házigazda biztonsági kamerán figyeli őket

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt lopás bűntette miatt két hajdúszováti férfi ellen. Az elkövetők a sértett távollétét kihasználva, betörtek törökszentmiklósi otthonába. Nem sejtették, hogy a ház tulajdonosa biztonsági kamerán keresztül figyeli őket.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

A vádirat szerint az idősebb, 36 éves férfi 2021. december 6-án kora délután, Törökszentmiklóson, a kerítésen átmászva bement egy törökszentmiklósi családi ház udvarára. Eközben 32 éves társa a ház közelében leparkolt autóból figyelte a környéket azért, hogy jelezzen társának, ha valaki közeledne az ingatlanhoz – közölte hírportálunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

Az idősebb férfi kihasználva azt, hogy a házigazda nincs otthon, egy csavarhúzóval kifeszítette a bejárati ajtót, bement a házba és átkutatta a szobákat. Egy 135 ezer forintos fülbevalón akadt meg a szeme, amit zsebre is tett.

Az elkövetők nem számoltak azzal, hogy a házon kívül tartózkodó tulajdonos a biztonsági kamerarendszeren keresztül, a távolból is észlelte a betörést és figyelte őket. A sértett értesítette a rendőrséget, és egy rokonát is megkérte, hogy menjen a házhoz.  

Amikor a sértett rokona megérkezett az ingatlanhoz, a parkoló autóban őrködő elkövető azonnal elhajtott az utcából, maga mögött hagyva társát, aki futva menekült a helyszínről.

A lopott ékszer nem került elő.

Az ügyészség mindkét, többszörösen büntetett előéletű vádlottal szemben letöltendő börtönbüntetés kiszabását és közügyektől eltiltásukat, valamint azt indítványozta, hogy kötelezze őket a bíróság a lopott ékszer értékének megtérítésére. 

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában