Vádemelés

2022.06.17. 09:44

A szolnoki férfi ellopta egy váróteremben várakozó utas telefonját, majd letagadta hogy nála lenne

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt egy 47 éves szolnoki férfi ellen kifosztás bűntette miatt.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A vádlott a szolnoki vasútállomás várótermében kifigyelte, hogy a vonatra várakozó utas elszenderedett. Ezt kihasználva, észrevétlenül kilopta a kabátja zsebéből a telefonját. Az igazoltatás során tagadott, de ruházatának átvizsgálásakor lelepleződött – közölte hírportálunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a Szolnok környékén hajléktalanként élő férfi január 21-én este, a szolnoki vasútállomás melegedőjében kiszemelte magának az egyik utast, aki a padon ülve aludt. Odaosont hozzá, és észrevétlenül kilopta a kabátzsebéből a mobiltelefonját. Miután a férfi felébredt, észrevette, hogy eltűnt a telefonja, ezért bejelentést tett a vasúti rendőrőrsön.

A rendőrök hamarosan, még a vasútállomás épülete előtt intézkedés alá vonták a hajléktalan férfit, aki letagadta, hogy köze lett volna a telefon eltűnéséhez, ruházatának átvizsgálásakor azonban lelepleződött.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság börtönben letöltendő szabadságvesztést szabjon ki a többszörösen büntetett vádlottal szemben és tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Az ügyészség arra is indítványt tett, hogy a bíróság a férfivel szemben az elkövetést alig egy hónappal megelőzően, ugyancsak kifosztás bűntette miatt kiszabott 2 év felfüggesztett börtönbüntetést is rendelje végrehajtani, mert a próbaidőnek nem volt kellő visszatartó hatása.

Az ügyészség mértékes indítványa alapján a letartóztatásban lévő vádlott – amennyiben az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz – 2 év 5 hó börtönre számíthat.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában